Stroperij in het provinciaal domein 'Het Leen' te Eeklo

Op 6 februari 2018, over deze onderwerpen: Provinciale domeinen

In de pers verschenen verschillende artikels over stroperij in het provinciaal domein Het Leen. Eind vorig jaar vonden medewerkers van Het Leen drie gestroopte reeën terug. Ook in het Drongengoedbos werd een damhert neergeschoten. Provincieraadslid Rik De Vis vroeg aan de deputatie welke maatregelen getroffen worden om stroperij aan te pakken. ‘Het gaat hier over georganiseerde bendes die professioneel te werk gaan. Stropers en hun onwettige activiteiten vormen een gevaar voor de recreanten en het personeel van onze provinciale domeinen’, aldus Rik De Vis.

De gedeputeerde antwoordde dat er inderdaad drie neergeschoten reeën teruggevonden zijn en dat hiertegen telkens aangifte gedaan is bij de lokale politie en ANB. Er zijn voorlopig nog geen daders gevonden. Aan het personeel werd gevraagd om aandachtig te zijn en bij verdachte activiteiten de politie te verwittigen. ‘Deze bendes gaan steeds brutaler te werk en moeten een halt worden toegeroepen. Stroperij is illegaal en onaanvaardbaar. Hier moet hard tegen opgetreden worden’, stipte De Vis aan.

Verder vroeg Rik aan de deputatie of er provinciale domeinen ingekleurd zijn als jachtgebied. Uit het antwoord van de gedeputeerde blijkt dat het provinciaal domein het Leen niet ingekleurd is als jachtgebied. In het provinciaal domein De Gavers is een deel ingekleurd als jachtgebied en het provinciaal domein Puyenbroeck is volledig ingekleurd als jachtgebied. Daar geldt een beperkt jachtrecht op specifieke tijdstippen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is