Provincie moet drempels voor jonge ondernemers verlagen

Op 24 november 2017, over deze onderwerpen: Economie, Ondernemerschap

Start-ups hebben het moeilijk om overheidsopdrachten binnen te halen en moeten het vaak afleggen tegen de gevestigde waarden. Toch zijn startende ondernemingen vaak goedkoper, creatiever en sneller. Provincieraadslid Johan Van Duyse pleitte er daarom tijdens de budgetbesprekingen nogmaals voor om zelf het goede voorbeeld te geven en ook start-ups een kans te geven bij het verwerven van overheidsopdrachten van de provincie Oost-Vlaanderen.

De criteria waar startende ondernemingen aan moeten voldoen zijn recent met de nieuwe wet inzake overheidsopdrachten wel versoepeld, maar ze vormen soms nog altijd een drempel. Doelstelling van de wetgever is om de administratieve lasten voor ondernemers te verlagen en drempels voor KMO’s te verlagen. De N-VA-fractie heeft begrip voor het feit dat bij grote opdrachten naar referenties gevraagd wordt maar Johan pleitte er nogmaals voor om de criteria niet te streng te maken.

De provincie Oost-Vlaanderen schrijft jaarlijks heel wat overheidsopdrachten uit dus is ze een interessante leverancier voor tal van KMO’s en startende ondernemingen. De provincie maakt te vaak zelf een selectie van bedrijven die worden aangeschreven terwijl men vaker met een open oproep zou kunnen werken om zo alle ondernemingen gelijke kansen te geven en niemand bij voorbaat uit te sluiten’, besluit Van Duyse. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is