N-VA Waas en Dender trekt campagne provincieraadsverkiezingen op gang

Op 18 juni 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018
foto kandidaten Waas-Dender

De arrondissementen Waas en Dender hebben hun kandidaten voorgesteld voor de komende provincieraadsverkiezingen van Oost-Vlaanderen. Door de wijziging van het kiesdecreet, vormt het Waasland samen met de Denderstreek 1 lijst met 11 kandidaten waaruit de inwoners van dit gebied kunnen kiezen. “We hebben een lijst samengesteld met kandidaten uit alle uithoeken van Waas en Dender.  Mensen uit steden en grote gemeenten zoals Sint-Niklaas en Hamme, maar ook uit kleinere gemeenten zoals Wichelen en Stekene. Bewust, omdat voor N-VA alle inwoners tellen, of ze nu in een grote stad of een kleine gemeente wonen” aldus Jens De Wael en Hubert Willems, arrondissementeel voorzitters in respectievelijk Waas en Dender.

Ervaring blijft aan boord

De lijst wordt getrokken door huidig provincieraadslid en schepen in Sint-Niklaas Annemie Charlier. N-VA heeft ervoor gekozen om de opgebouwde ervaring in de provincie aan boord te houden. Op plaats 2 vinden we Eric Scheire uit Wichelen terug en op plaats 3 An Vervliet uit Lebbeke, beiden zetelen op dit moment reeds in de provincieraad. “Het is geen geheim dat we met N-VA naar een efficiëntere en dus voor de burgers goedkopere overheid willen en het provinciaal niveau willen afbouwen. Onze ervaren mensen zijn daarvoor de geknipte gidsen zodat de taken die door de provincie uitgeoefend worden bij de juiste diensten terecht komen” lichten Charlier en Scheire de keuze toe. Ook provincieraadslid Kris de Maere uit Sint-Niklaas dingt opnieuw mee naar een zitje in de provincieraad vanop plaats 9.

Vrouwen in het zicht, jongeren prominent

De partij heeft er duidelijk voor gekozen dames op belangrijke plaatsen te zetten. Plaatsen 1 en 3 zijn dames, maar ook de lijsttduwer is met Heidi van Gaever uit Stekene van het sterke geslacht.

“Jongeren zijn bij ons zeker geen lijstvulling. In tegendeel. Zeer bewust werden Jasmien van Bockstal uit Lokeren en Ward Vrancken uit Buggenhout op plaatsen 4 en 5 gezet” stellen Willems en De Wael.

De lijst wordt vervolledigd met Patrick Peeters uit Beveren op plaats 6, Joris Baert uit Temse op plaats 7, Regina Lenaers uit Waasmunster op plaats 8 en Robby Van Der Stockt uit Hamme op plaats 10.

Visie nodig bij herstructurering

Bij een herstructurering zet men daar in bedrijven bekwame mensen met een visie op. Wel dat is wat wij ook voorstellen voor de provincie. We willen de burger een provincie Oost-Vlaanderen aanbieden die bezig is met die burger en niet met zichzelf. Het miljoenenproject voor de eigen provinciekantoren in de Leopoldskazerne is het beste voorbeeld van die zelfbediening. Er is geen geld voor de restauratie van de Roomanmolen in Sint-Pauwels, maar dat kan dan wel. Of men steekt het geld van de inwoners in projecten waar niemand naar vraagt zoals de gigantische serres in Melsele” zegt Annemie Charlier.

Eric Scheire vervolgt: “Hetzelfde geldt voor de tijd en energie die de provincie besteedt aan bijvoorbeeld om een watergebonden bedrijventerrein in Buggenhout te ontwikkelen, terwijl bedrijven een gewone KMO-zone nodig hebben. Men zou zich beter focussen op het aanleggen van fietssnelwegen, zodat dit proces sneller kan gaan.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is