N-VA pleit voor samenwerking tussen AVS en TVO

Op 26 oktober 2015

PROVINCIAAL - De provincie sluit jaarlijks een samenwerkingsovereenkomst met TVO (voorheen TVOost) en AVS waarin afgesproken wordt dat deze regionale omroepen reportages van TV Provincie (reportages) en TV Provincieraad (verslag provincieraad) zullen maken en uitzenden. In ruil voorziet de deputatie in 2015 een bedrag van ongeveer 200 000 euro. Beide zenders krijgen elk ook een subsidie van 185 000 euro van de Vlaamse overheid. De samenwerkingsovereenkomst voor 2015 is echter nog steeds niet ondertekend door de drie partijen omdat er geen overeenstemming bestaat over de redactionele samenwerking en over het uitzenden van TV Provincie op AVS en TVO.
 
De provincie wil immers dat de programma’s waarvoor ze betaalt op beide zenders voor alle Oost-Vlamingen te bekijken zijn. Omdat hierover nog geen overeenstemming bereikt is tussen de zenders wordt sinds januari 2015 geen TV Provincie meer uitgezonden. Fractievoorzitter Jeroen Lemaitre vroeg op de provincieraad of de bemiddelingspoging om alsnog tot een samenwerking of fusie te komen tussen TVO en AVS al resulteerde in een overeenkomst tussen de verschillende partijen.
 
De gedeputeerde repliceerde dat hij de partijen de komende maanden zal proberen overtuigen om alsnog tot een overeenkomst te komen. Een deel van de voorziene middelen zijn nog niet aangewend en zullen pas ter beschikking gesteld worden als er een akkoord bereikt is voor het uitzenden van TV provincie. ‘We moeten helaas vaststellen dat de bemiddelingspogingen van de deputatie voorlopig weinig succesvol gebleken zijn’, stelt Jeroen Lemaitre. Hoewel er in de studio van AVS plaats is voor twee redacties moet TVO uitwijken naar de studio van ATV (Antwerpen), wat uiteraard geen ideale situatie is. ‘Een doorgedreven redactionele samenwerking of een fusie zou nochtans veel voordelen bieden op vlak van kostenbesparing en efficiëntie’, besluit Lemaitre.

De vraag van Jeroen kwam aan bod in TV Provincieraad op AVS (vanaf 3:34). Je kan het fragment hier bekijken. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is