Hoop voor “de coupure” te Oudenaarde

Op 13 november 2014, over deze onderwerpen: Ruimtelijke ordening

De provincieraad van Oost-Vlaanderen heeft tijdens de zitting van woensdag 12 november 2014 het PRUP (provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan) i.v.m. het bedrijventerrein “de Coupure” te Oudenaarde definitief vastgesteld. Gedurende vele jaren bestaat er voor deze omgeving twijfel en heerst er rechtsonzekerheid voor de bedrijven die op de site reeds geruime tijd gevestigd zijn, waaronder ook de brandweer van Oudenaarde. Dit is reeds het tweede PRUP dat door de provincie opgemaakt wordt voor de Coupure. Het vorige werd omwille van procedurefouten in het milieueffectenrapport vernietigd door de Raad van State.

Eerder dit jaar werd de voorlopige vaststelling van dit plan voorgelegd aan de leden van de provincieraad. N-VA provincieraadslid Baudewijn Diependaele vroeg op de zitting van de provincieraad van 21 mei 2014 - na insteek van de  N-VA-afdeling Oudenaarde - om in het plan een ontsluitingsweg te voorzien voor de brandweer, aangezien die bij activiteiten op de Minderbroederstraat heel moeilijk weg kan uit de brandweerkazerne.

Deze dienstweg werd op verzoek van Baudewijn Diependaele opgenomen in het PRUP dat op 12 november goedgekeurd is door de provincieraad. De N-VA kruist de vingers en hoopt dat  het nieuwe plan wel overeind mag blijven zodat er eindelijk rechtszekerheid komt voor de bedrijven op “de Coupure” en voor de brandweer van Oudenaarde.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is