Het is logisch dat waar je kan bouwen, je ook permanent kan wonen.

Op 13 oktober 2013

Verkavelingen voor bewoners weekendverblijven

De provincieraad heeft de eerste fase van het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) rond de weekendverblijven in Stekene voorlopig goedgekeurd.

De weekendzones in de omgeving van het natuurgebied 'De Stropers' en een deel in de Bekaf krijgen als nabestemming 'bosgebied'. Dat zou zeer geleidelijk doorgevoerd worden. Permanent wonen blijft er wel verboden. De bewoners die er voor 1 september 2009 woonden krijgen daarom een compensatie. Er worden twee woonuitbreidingsgebieden aangesneden in de gemeente: 30 woningen in Kemzeke tussen het fietspad en de Habroekwijk en 20 woningen in Klein-Sinaai aan de Merlanstraat. Permanente bewoners krijgen een voorkooprecht van één jaar, nadien komen de woningen op de 'vrije markt'.

Reserve

Het actiecomité Stekene Verkocht hoopt dat de permanente bewoners goed begeleid worden. "Hier ligt een belangrijke taak voor de gemeente", zegt Eric Vandaele. "Een woonuitbreidingsgebied is een soort reserve voor later, als er een objectieve woonbehoefte is vastgesteld. Het zou doodjammer zijn mochten deze kostbare gebieden nu nodeloos worden aangesneden." N-VA vindt het RUP dan weer een gemiste kans om een oplossing te creëren voor de Koestraat. Een amendement werd niet goedgekeurd. "De Koestraat bestaat al decennia en de bewoners wonen er al jaren, kregen een bouwvergunning en zijn al lang ingeschreven. Het is logisch dat waar je kan bouwen, je ook permanent kan wonen", zegt provincieraadslid Johan Van Duyse. (PKM)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is